TORRE GIACOMO – PROSECCO
TORRE GIACOMO PROSECCO SPUMANTE
Vinificatie:
Het productiegebied van Prosecco DOC bevindt zich in Noordoost-Italië. De druiven die worden gebruikt voor het maken van Prosecco DOC zijn voornamelijk van de Glera-variëteit. Deze druif heeft kastanjebruine wijnstokken en produceert lange, royale trossen goudgele druiven. De teelt omvat verticale geleiding van de scheuten, uitdunnen, toppen en aanbinden om het perfecte microklimaat te creëren dat de vorming van aromatische stoffen op de druiven bevordert. Vinificatie onder koude druk.
De temperatuur wordt gecontroleerd in een stalen tank, volgens de Charmat-methode gedurende 3 maanden.
Bodem:
Het productiegebied is rijk aan mineralen en sporenelementen. De bodems zijn voornamelijk alluviaal en hebben een kleiachtige structuur.
Smaakprofiel:
Kleur: Licht strogeel
Neus: Bloemige en fruitige aroma’s
Smaak: Aanhoudende bubbels met tonen van peer en een aangename minerale afdronk
Aanbevelingen:
Te serveren als aperitief tijdens een viering, een jubileum, een banket of een andere feestelijke gelegenheid.
Serveertemperatuur: 6°C – 8°C
Alcoholgehalte: 10,5%
Bewaartijd: Jong drinken
Zuurtegraad g/L: 0